Livet som mor

Allehelgensdag

7. november 2018

Én af grundene til vi tog en forlænget weekend til Polen, var fordi at vi gerne ville opleve 1 november.

En vigtig helligdag i Polen, hvor man mindes de døde, tager ud på kirkegården, hvor familien ligger og stiller lys og blomster og mindes dem.

Kirkegården som min familie ligger på, er virkelig kæmpe stor! Den er så stor at man hurtigt kan farer vildt og skulle lede efter udgangen. Heldigvis er der en “hovedvej” i midten som er nem at finde som kan hjælpe én på rette vej igen.

 

Man skal dog være forberedt på at man virkelig skal lede efter en parkingsplads, og må ofte parkere længere væk fra kirkegården, for der er et hav af mennesker. Dog køre busserne gratis folk rundt denne dag, så man kan komme til og fra kirkegården nemt. På to dage var der 22 dræbte i trafikken i Polen, i alt kaos’n. – de køre heller ikke så fantastisk så det undre mig egentlig ikke.

Men det var simpelthen en ret vild oplevelse, at være med til. Det var så vanvittigt smukt med alle de lys og blomster der bare gjorde dagen så flot og farverigt!

Her ligger min morfar og min ene moster, på billedet er min mormor til venstre og mor til højre. Jeg havde fortalt pigerne at moster og morfar ligger under stenen og sover, og så kære som de er begyndte de at undersøge den, for det var jo lidt spændende.

Jeg har efterhånden mistet en ret stor del af min familie, og det her var egentligt en rar følelse af at kunne mindes dem. For i en travl hverdag med job og børn, så er det altså ikke altid at man lige får taget på kirkegården særlig ofte. Men denne dag er tilegnet sig til dem der er gået bort, hvilket jeg synes er fantastisk.

Om aftnen bliver kirkegårdene virkelig lyst op af alle dem der har været forbi med lys! Selvom det er en lidt sørgelig helligdag, så er det altså også en smuk dag! Så mange mennesker står sammen om at de har mistet og mindes de kære.

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar