Livet som mor

Diva?

18. maj 2019

Ja, æblet falder ikke langt fra stammen, er det ikke det man siger? Merle på fire år er i hvertfald blevet min egen lille klon! Haha
Hun er begyndt at gå meget op i tøj, hår, sminke, neglelak og alt hvad der hører til at være en pige! Det er i hvertfald blevet meget tydeligt for mig at se. Men sådan er det når man bor i et “pigehus” som vi kalder det herhjemme. Faktisk ligner hun bare sin mor ret meget efterhånden. Hun er i hvertfald meget bevidst omkring hvad for noget tøj hun vil gå med og hvordan håret skal sidde og det hele.
Hun mener også at jeg skal gå med stiletter hele tiden, fordi ellers er jeg ikke en rigtig dame! Haha, og det er vigtigt at være en rigtig dame ifølge hende! Ligesom hun også spurgte mig om jeg ikke snart skulle have en kæreste? Men øhm musen så enkelt er det altså ikke! Haha

Hun kommer bare generelt med nogle rigtige sjove guldkorn, den anden dag sagde Merle på vej hjem fra børnehaven, “Haha, mor du har ikke nogen kæreste, men jeg har to!” og moren her står bare og skrald griner, og når man spørger ind til hendes kærester så går de jo så i storbørnsgruppen og så har de åbenbart kysset hinanden på munden! Altså i det mindste er hun da ærlig overfor mig, haha!

Jeg troede ellers jeg havde en aftale med hende omkring, at hun først måtte få en kæreste når hun fyldte 40 år. Men altså jeg kan godt se at den aftale ikke holdte særlig længe, siden hun allerede har to! Haha

Men altså jeg tror jeg får rigtig meget at se til med mine to piger når de bliver ældre! Jeg kommer til at spore de to unge damer 24/7 og sætte kamera op rundt i huset så jeg ved at de ikke kan snige sig ud! Jeg bliver forfærdelig! Haha

Den anden dag imens jeg lavede mad, har pigerne taget min sminke på. Som i, de har taget pudder, mascara og blush på, og ja de var to meget stolte piger! Men det er da meget godt at en på fire ved hvad de forskellige ting skal bruges til.
Men altså nu har jeg lagt sminken længere op i skabet, så de ikke lige leger med det igen foreløbig. De skulle jo gerne være børn der leger med legetøj mange år endnu. Og ikke have så travlt med at blive store, selvom Merle virkelig snakker meget om at hun gerne vil starte i skole.
Men altså for min skyld må det da gerne vente nogle år endnu, for jeg er da slet ikke klar til at være mor til et skolebarn!

Jeg synes det er vildt nok at den mindste allerede skulle starte i børnehave som 2,5 år gammel. Hvilket jeg synes er vanvittigt, for hun var jo kun en lille baby, der bare skulle ind på en stue fyldt med en masse børn med fuld fart på, så min lille baby blev jo væltet omkuld af de store, der næsten er tre hoveder højere end hende og flere år ældre. Det eneste jeg var tryg ved det var at hun skulle ind på samme stue som sin søster, så Merle har passet meget på hende. Men nu er Alberte så bare blevet en pige som virkelig kan sige fra overfor andre. Hvilket måske både er godt og skidt at kunne når man ikke engang er 3 år.  Men det viser bare hvor hårdt børnelivet egentlig er. For de små rollinger skal virkelig kunne klare sig selv, med de få pædagoger der er tilstede.

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar